سرعت خوب سایت از علائم داشتن سئو داخلی و تکنیکال قوی یک وب سایت است. علاوه بر سئو، برای کاربران نیز سرعت مطلوب لود شدن صفحات سایت و عدم کند بودن آن بسیار حائز اهمیت است و از نشانههای کیفیت بالای سایت است. برای اینکه سایتتان هم ترافیک خوبی جذب کند و هم کاربرانی که وارد میشوند، ماندگار باشند، نیاز دارید تا با حساسیت و دقت فراوان راهکارهای افزایش سرعت سایت را انجام دهید. در ادامه کاربردیترین راهکارهایی که میتواند به شما در داشتن سایتی پر سرعت کمک کند معرفی خواهیم کرد. برای دریافت خدمات سئو تکنیکال و بالا بردن سرعت وب سایتتان میتوانید از تیم کارشناسی سئو و بهینه سازی گروه فناوری و هنری “آن” کمک بگیرید تا این فرایند به بهترین نحو در سایت اعمال شود.
برای دریافت خدمات افزایش سرعت سایت و بهبود آن با شماره 09362572657 تماس بگیرید.
بررسی سرعت سایت
Page load time یا سرعت لود صفحه سایت، مدت زمانی است که طول میکشد تا یک صفحه از سایت شما به طور کامل برای کاربر به نمایش در آید. این مدت زمان تاثیر زیادی در نظر کاربر نسبت به سایت شما خواهد داشت. برای مثال فرض کنید شما برای خرید به فروشگاهی رفتید، اگر زمان پاسخگویی و ارائه خدمات فروشگاه بسیار کند باشد، فرایند خسته کنندهای برای شما خواهد بود و تفکری منفی از آنجا برایتان باقی خواهد ماند. در کسب و کارهای اینترنتی نیز همین امر صادق است. اگر زمان مورد نیاز برای لود کامل صفحه از حد نرمال بیشتر شود، ممکن است از حوصله کاربر خارج باشد در نتیجه سایت را ترک کرده و ممکن است دیگر به آن مراجعه نکند. از این رو باید از راههایی موثر برای بهبود سرعت سایت استفاده کرد.
برای اینکه سایت از لحاظ کیفیت سرعت بررسی شود نیاز است تا 5 فاکتور زمانی مورد بررسی و آنالیز قرار بگیرد.این 5 فاکتور شامل بازه زمانی مورد نیاز برای لود سایت تا اولین بایت از آن صفحه، نقطه تعامل، لود محتوای بصری، زمان بارگذاری حجیمترین محتوا صفحه (LCP) و مدت زمان لازم برای جابه جایی ناگهانی (CLS) است.
- LCP: این عبارت به معنای Largest Contentful Paint یا مدت زمانی که بزرگترین محتوای صفحه نیاز دارد تا بارگذاری شده و به مخاطب نشان داده شود را نشان میدهد. این معیار میتوان گفت از مهمترین معیارهایی است که کارشناسان سئو باید در بررسی سرعت سایت مورد بررسی قرار دهند.
- CLS: این معیار نرخ پرش یا به عبارتی تغییرات ناگهانی صفحه در هنگام بارگذاری را نشان میدهد. بازه زمانی این فاکتور باید به حداقل برسد تا مورد تایید قرار بگیرد.
مقاله پیشنهادی: نرخ پرش یا بانس ریت چیست؟
- زمان رسیدن صفحه به اولین بایت یا Time to First Byte (TTFB): این فاکتور نشانگر زمانی است که سرور بارگذاری شده و مرورگر به سرور متصل شده است. در این زمان اولین بایت از سایت شروع به لود شدن میکند.
- رسیدن صفحه به نقطه تعامل: TTI مخفف رسیدن سایت به زمان تعامل است. در این زمان سرعت بارگزاری المانهای مختلف صفحه که قابل مشاهده و تعامل با کاربر هستند مورد بررسی قرار میگیرد.
- رسیدن صفحه به نقطه نمایش محتوا بصری: FCP زمان بارگزاری و نمایش اولین شاخصههای محتوای صفحه (تصویر، متن، فایل) است.
ابزارهای تست سرعت سایت
Google Lighthouse ابزار رایگانی است که توسط گوگل ارائه شده تا برای ارزیابی بهبود سرعت، بررسی فاکتورهای Core Web Vitals، کارایی و میزان دسترسی به سایت مورد استفاده قرار گرفته است. این ابزار به دلیل نداشتن محدودیت و اینکه در حال حاضر برای ایرانیها تحریم نشده، پرمصرفترین ابزار مورد استفاده برای سرعت سایت به شمار میرود. سایر ابزارهای کاربردی در این زمینه شامل موارد زیر هستند :
- Gtmetrix
- PageSpeed Insights
- Mobile Friendly Test
- google search console
- webpagetest
مقاله پیشنهادی: آشنایی سریع با گوگل سرچ کنسول
دلایل اهمیت افزایش سرعت سایت
اول از همه، سرعت سایت فاکتور اصلی در بهینه سازی سایت از لحاظ فنی یا همان سئو تکنیکال است. بهینه بودن سایت معیار موتور جستجوگر گوگل برای رنکینگ یک سایت است. در نتیجه در صورت وجود هر نکته منفی در این فرایند و عدم بهینه بودن یک سایت، صفحات سایت شما نمیتواند در جایگاه مناسبی از نتایج جستجو کاربران قرار بگیرد و نرخ CTR سایت پایین خواهد آمد. با بهینه سازی سرعت، بر سئو کلی سایت نیز تاثیر مثبت خواهید گذاشت و نتیجه بهتری از فعالیت خود در بستر گوگل دریافت میکنید و به افزایش درآمد خواهید رسید.
دلیل بعدی، کاهش رضایت کاربران از سایت و خدماتتان است. با کم بودن سایت، تصوری از کیفیت پایین خدمات در ذهن کاربر بوجود خواهد آمد و ترجیح میدهد به سایتهای پرسرعتتر مراجعه کند. همچنین طبق آمار موجود، اگر سرعت لود صفحات سایتی زیر 2.5 ثانیه باشد، کاربران صفحه را ترک نکرده و اشتیاق بیشتری به ماندن در سایت خواهند داشت.
آموزش افزایش سرعت سایت
برای افزایش سرعت سایت، راهکارهای مختلفی وجود دارد که هر کدام میتواند تا حدودی سایت را پر سرعتتر کند. البته نحوه اجرای این فرایند با توجه به نوع سیستم مدیریت محتوا در طراحی سایت شما انجام خواهد شد. روش اجرای بهینه سازی سرعت در سایتهای وردپرسی با سایت با CMS اختصاصی کاملا متفاوت خواهد بود. همچنین لازم به ذکر است که این فرایند در هر دو سیستم مدیریت محتوا کاملا تخصصی است که باید توسط کارشناسان فعال در این زمینه انجام شود. در ادامه با موثرترین راهکارها برای بهینه کردن و افزایش سرعت لود صفحات سایت آشنا خواهید شد.
مقاله پیشنهادی: چه وقت باید از CMS اختصاصی در طراحی سایت استفاده کنیم؟
استفاده از قالب با ظرفیت مناسب
استفاده از قالب استاندارد و بهینه میتواند سرعت سایت شما را افزایش دهد. گاهی اوقات ممکن است فریم ورک یک سایت بهینه نباشد که این امر تاثیر منفی بر سرعت سایت خواهد گذاشت. یک قالب بهینه، سبک و با حجم متناسب با نیاز سایت انتخاب میشود. اگر قالبی سنگین انتخاب کنید، فضای زیادی از دیسک را اشغال کرده و میتواند بر عملکرد و سرعت سایت هم تاثیر منفی بگذارد.
بهینه سازی تصاویر
بهینه بودن تصاویر به این معنی است که یک حد نرمال و استاندارد برای تصاویر سایت خود استفاده کنید. این مقیاس باید به صورتی باشد که هم عکس مناسب و با کیفیت مطلوبی به کاربران نمایش دهید و هم عکس مورد نظر پر حجم و خیلی سنگین نباشد. معمولا عکسهایی با حجم زیر 100 کیلوبایت که وضوح مطلوبی دارند برای بارگزاری در صفحات سایت مناسب خواهند بود.
انتخاب هاست مناسب
نوع هاست و محل میزبانی میتواند تاثیر زیادی بر سرعت یک سایت داشته باشد. با نزدیک بودن مکان جغرافیایی کاربران یک سایت و محل عرضه سرور و هاست، سرعت لود صفحات بیشتر خواهد بود و تاخیر از این بابت بر روی سایت اتفاق نخواد افتاد.
بهینه سازی ویدیوها و استفاده از هاست جدا
ویدیوها نیز مانند تصاویر باید با حجم و کیفیت مناسب انتخاب و بر روی وب سایت بارگزاری شوند. همچنین اگر محتواهای ویدیویی زیادی دارید که میخواهید روی سایت قرار دهید، بهتر است از یک هاست جدا مختص ویدیوها استفاده کنید. اینگونه حجم کلی هاست سایت اشغال نمیشود و سرعت سایت را کاهش نمیدهد.
فشرده سازی فایل ها
با ترکیب کردن فایلهای CSS و جاوا اسکریپت، درخواستهای HTML کاهش پیدا کرده و موجب میشود حجم کمتری از فضای داخلی اشغال شود. به این ترتیب سرعت افزایش پیدا میکند. همچنین باید فایلها و دستورهای اضافی را پاک کرده تا با کاهش و کوچک کردن آنها آیتمهای اضافی که فقط موجب سنگینی سایت شدند، مانع بهبود سرعت سایت نشود. معمولا برای فشرده سازی فایلها و کاهش حجم آنها از G-ZIP استفاده میشود.
به حداقل رساندن افزونه ها
افزونههای اضافی و بلا استفاده میتواند موجب کاهش سرعت و کندی سایت شود. به طور کلی باید سایت به نحوی مدیریت شود که فقط آیتمها، افزونهها و کدهای مورد استفاده و کاربردی در آن وجود داشته باشد. هر مورد اضافهای میتواند سایت را سنگین و سرعت آن را کاهش دهد.
به کار گیری CDN
CDN شبکه تحویل محتوا است که باعث میشود بدون اینکه فاصله جغرافیایی موجب کاهش سرعت سایت شود، بتوانید از سرورهای جهانی برای تحویل محتوا استفاده کنید. اینگونه با سرعت بالایی صفحات شما لود میشوند. این شبکه به صورت غیر متمرکز دادههای مورد نیاز کاربر را از نزدیکترین سرور ارسال میکند.
استفاده از افزونه کش ها
برخی افزونهها در سایتهای وردپرسی قابل نصب هستند که میتوانند فرایند بهبود سرعت را به طور خودکار انجام دهند و این افزونهها فشرده سازی فایل، به کارگیری CDN، حذف فایلهای اضافی، کش، بهینه سازی تصاویر و فونتها و … را د سایت انجام داده و موجب افزایش سرعت سایت میشوند. از پرکاربردترین افزونههای افزایش سرعت سایت میتوان موارد زیر را نام برد:
- WP Rocket
- W3 Total Cache
- Humming bird
- WP Fastest Cache
- WP Super Cache
تمام افزونههای نام برده قابلیت بهینه سازی سرعت سایت را دارند که در حال حاضر پر استفادهترین آنها WP Rocket است. البته این افزونهها در صورتی قابل استفاده هستند که سایت شما وردپرسی باشد. برای سایتهایی که با CMS اختصاصی طراحی شدند، همه راهکارهای نام برده برای افزایش سرعت باید به صورت تخصصی و دستی انجام شود و نمیتوان برای آنها از افزونه استفاده کرد.
استفاده از قابلیت Expires Headers
این قابلیت موجب میشود در هر بار بارگزاری یک صفحه، اطلاعات قبلی که قبلا توسط کاربر دانلود شدند، نیاز به دانلود دوباره ندارند. اینگونه درخواستهای سرور کاهش یافته و سرعت لود صفحه بالا میرود. اگر یک کاربر برای بار دوم یا چندم وارد یک صفحه سایت شود، سرعت لود دفعات دوم به بعد، کمتر از بار اول خواهد بود. همچنین اینگونه حجم اینترنت کمتری از کاربر نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
خدمات افزایش سرعت سایت
بهبود سرعت یک سایت، فرایندی ساده نیست که همه افراد قادر به انجام آن باشند. اگر شما یک سایت وردپرسی هم داشته باشید، کار با افزونههای افزایش سرعت نیاز به دانش و آموزش دارد تا بتواند با بازده مناسبی رو سایت اعمال شود. این فرایند پیچیدهتر و حرفهایتر خواهد شد اگر سایت با CMS اختصاصی طراحی شده باشد. گروه فناوری و هنری “آن” با داشتن تیمی متخصص در زمینه بهینه سایت و افزایش سرعت، از بروزترین استراتژیهای موجود بهره میبرد تا در کمترین زمان، سرعت سایت شما را افزایش و به بهینه سازی سایتتان کمک کند.
اگر متوجه کندی وب سایت و کاهش بازدهی سایتتان شدید، میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا ضمن دریافت مشاوره رایگان، سایت شما آنالیز و بهبودهای لازم در جهت افزایش سرعت بر روی آن اعمال شود. چک لیست خدمات اعمالی بر روی سایت در جهت افزایش سرعت در گروه فناوری و هنری “آن” شامل:
- انتخاب بهترین و پربازدهترین افزونههای افزایش سرعت در سایتهای وردپرسی
- فشده سازی و ترکیب تمام فایلها، پیدا کردن و حذف کدهای دستوری بی کاربرد
- بهینه سازی تصاویر
- بهینه سازی ویدیوها و به کارگیری هاست دانلود جدا برای آنها
- کاهش ریدایرکتها
- انتخاب بهترین و کم حجمترین فونتها
- کاهش درخواستهای سرور
- بهینه کردن دیتابیس
- به کار گیری Lazy load
- pre-fetch و حذف منابع خاجی