برای همه ما پیش آمده که گاهی آدرس سایت رو میزنیم و با یک ارور مواجه میشیم. در ذهنمان سوال پیش میاد که این ارور به خاطر مشکل اینترنته یا مشکل از سایته یا هاسته؟ کلا به چه دلیل این ارور نشون میده. از جمله رایج‌ترین ارورها که می‌تواند تاثیرات منفی روی نظر و تجربه کاربران و همچنین سئوی سایت شما داشته باشد را در ادامه معرفی و درباره علل رخ دادن و روش‌های رفع آن توضیح دادیم.

در جدول زیر کد خطاها به همراه علت و روش حلش رو نشان دادیم:

کد خطمعنی خطامثالراه حل
404(Not found)صفحه مورد نظر پیدا نشد!وقتی آدرس رو اشتباه تایپ می کنید یا صفحه پاک شده باشد.بررسی آدرس- استفاده از جستجوی سایت- ریدایرکت صفحه به صفحه ی موجود دیگر
403 (Foriden)دسترسی به این صفحه ندارید.وقتی کاربر سعی می کند وارد بخش خصوصی سایت بشه. (دسترسی توسط ادمین محدود شده)تماس با مدیر سایت
500 (Internal Server Error)مشکل از سمت سرور (هاست)وقتی سایت کاملا از کار افتاده و هیچ صفحه از سایت بالا نمیادتماس با پشتیبانی هاستینگ- بررسی خطای سرور
401 (Unauthorized)مجوز استفاده از صفحه سایت را ندارید!وقتی نیاز به ورود به حساب کاربری دارید و اما یوزرنیم و پسورد را اشتباه وارد می کنید. مثلا در سایت هایی که نیاز به اشتراک دارند.بررسی اشتراک و نام کاربری و رمز عبور- بازیابی رمز عبور- پاک کردن کش
502 (Bad Gateway)ارتباط بین سرور ها قطع شدهزمانی که مشکلی در ارتباط بین سرور اصلی و سرور پشتیبان وجود داردتماس با پشتیبانی هاستینگ
503 (Service Unavailable)سایت در دسترس نیستوقتی سایت بدلیل مشکلات فنی یا بارگزاری زیاد موقتا فعال نیستصبر کنید و دوباره تلاش کنید- تماس با پشتیبانی هاستینگ
400 (Bad Request)درخواست شما اشتباه است.(درخواست اشتباه کاربر به سرور)وقتی اطلاعات ارسالی به سرور نادرست (مانند حجم بالا)، مخرب یا ناقص باشند. پاک کردن کش کاربر- بررسی اطلاعات ارسالی- غیر فعال کردن افزونه های مرورگر
408 (Request Timeout)درخواست شمابیش از حد طول کشیدوقتی پاسخ گویی کاربر خیلی طولانی شود.رفرش صفحه- بررسی سرعت اینترنت
504 (Gateway Timeout)پاسخ گویی سرور واسط خیلی طول کشیدمشکل در ارتباط بین سرور هاتماس با پشتیبانی هاست
ارور های سایت
ارور های سایت

خطای 404

در صورتی یک صفحه از سایت شما توسط سرور یافت نشود، کاربر با کد 404 مواجه خواهد شد. زمانی این اتفاق روی می‌دهد که آدرس صفحه به درستی وارد نشده باشد و صفحه‌ای با آن آدرس url وجود خارجی نداشته باشد. به خصوص زمانی که صاحب سایت یک صفحه را حذف می‌کند، اگر کاربری به لینک آن صفحه از طریق گوگل مراجعه کند، با خطای 404 مواجه خواهد شد. به طور کلی اینکه این خطا در سایت شما وجود داشته باشد نکته منفی محسوب شده و بهتر است صفحه مورد نظر را به صفحه دیگری ریدایرکت کنید. با این کار خطر تاثیر منفی خطای 404 بر سئو سایت شما نیز از بین خواهد رفت. به این منظور تمام صفحات سایت خود را بررسی کنید تا در صورت دریافت این خطا از سرور اقدام به بررسی و رفع آن کنید.

برای رفع خطای 404 ابتدا آدرس مورد نظر را به طور کامل بررسی کنید. برخی مواقع اشتباه تایپی یا عدم دقت در وارد کردن اطلاعات ممکن است آدرس url را دچار ایراد کند. برای یافتن صفحه مورد نظر و دریافت آدرس درست نیز از جستجوی سایت استفاده کنید و به صورت دستی آدرس را ویرایش کنید. اگر هم خودتان صفحه‌ای از سایت را بنا به هر دلیلی می‌خواهید حذف و از دید کاربر پنهان کنید، آن را به صفحه مرتبط دیگری ریدایرکت کنید.

با خطای 404 ممکن است به صورت‌های مختلفی مواجه شوید. این خطاها شامل:

  • 404 Page Not Found
  • The Requested URL was not found on this server
  • HTTP 404
  • Error 404 Not Found
  • 404 File or Directory Not Found
  • Error 404

خطای 403

گاهی یک خطا برای کاربرانی خاص ظاهر می‌شود. در این هنگام سرور درخواست را دریافت می‌کند اما به دلیل تنظیماتی که روی آن لحاظ شده، اجازه دسترسی به شما نمی‌دهد و برای آگاه سازی، کد 403 را در صفحه ارور نشان می‌دهد. این کار هم ممکن است به صورت دستی و آگاهانه توسط صاحب سایت برای کاربران خاصی ایجاد شده باشد، هم ممکن است به دلیل تنظیمات نادرست و بلاک کردن IPهای خاص توسط خود سرور اتفاق بی‌افتد.

اگر این تنظیمات به طور خودخواسته اعمال نکرده باشید، ممکن است موتور جستجوگر گوگل برای دسترسی به برخی صفحات شما دچار مشکل شود و این مورد می‌تواند او را به سایت شما مشکوک، و تاثر منفی بر سئو سایتتان بگذارد. برای برطرف کردن این ارور، بررسی کنید که همه کاربرانی که باید، به فایل‌های مورد نیازشان دسترسی داشته باشند. در طراحی سایت، قانونی مبنی بر اینکه دسترسی کاربران یا موتور جستجوگر به صفحه‌ای محدود شود وجود ندارد از این رو اگر دلیل ضروری وجود ندارد، فایل htaccess را بررسی کنید تا تمام موارد را تنظیم کنید و اگر ip خاصی بدون خواست شما مسدود شده، مشکل را برطرف کنید.

خطای 400

ارور 400

این ارور به کاربر نشان می‌دهد که به درستی متوجه درخواست او نشده یا درخواست او اشتباه بوده است. زمانی که سرور اطلاعاتی نادرست دریافت کند، برای مثال حجم آن از ظرفیت سرور بالاتر باشد، یا در خواست به صورتی باشد که آن را ناقص یا مخرب تشخیص دهد، با خطای 400 شما را متوجه آن خواهد کرد.

این خطا اصطلاحا Bad Request نیز شناخته می‌شود. برای رفع آن طلاعات قبلی کاربر (کش) را پاک کنید، نوع درخواست و صحت آن را بررسی کنید. همچنین برخی مواقع حجم بالای افزونه‌ها نیز ممکن است موجب خطا عدم تشخیص درست درخواست شود. اگر با اقدامات گفته شده همچنان خطا برطرف نشد افزونه‌های مرورگر را نیز پاک کنید.

خطای 408

زمانی که پاسخگویی به درخواست کاربر بیش از حد مجازی طول بکشد dh سرور در مدت زمان اختصاص داده شده درخواست کاربر را دریافت نکرده باشد، به جای ظاهر شدن اطلاعات و محتوای صفحه، سرور خطای 408 را نمایش می‌دهد. این مشکل ممکن است برای سرعت پایین سایت یا عدم پاسخگویی به موقع به درخواست ارسالی باشد. برای این کار در گام اول صفحه را مجددا رفرش کنید. اما برای تنظیم اصولی، سرعت سایت را بررسی کنید و با روش‌های افزایش سرعت سایت، آن را بهینه کنید.

خطای 500

می‌توان گفت این عدد نشان دهنده یک مشکل مبهم از سمت سرور است. زمانی که سرور نتواند درخواست شما و لود صفحه مورد نظر را انجام دهد ولی قادر به تشخیص علت مشکل نباشد، ارور 500 را نمایش خواهد داد. کدها و دسترسی‌های نادرست، درخواست نامعتبر اسکریپت و … باشد که صاحب سایت با مراجعه به فایل Error Logs می‌تواند به علت دقیق آن پی برده و آن ا رفع کند. اگر این خطا به طور مرتب در سایت شما رخ دهد بر تجربه کاربر و سئوی سایتتان تاثیرات مهمی خواهد گذاشت. موتور جستجوگر سایتتان را غیر قابل اعتماد و مشکوک تشخیص می‌دهد و رتبه سایتتان کاهش خواهش یافت.

بررسی فایل .htaccess، تست اسکریپت‌ها و پایگاه داده، بررسی لاگ‌های سرور راه‌هایی است که می‌تواند به شما در شناسایی علت خطا و برطرف کردن آن کمک کند.

خطای 503

اگر تعداد درخواست‌های سرور بیش از حد شود یا اگر تعمیراتی موقت در حال انجام باشد هم با این ارور روبه رو خواهید شد. به طور خلاصه‌تر بار زیاد ترافیک روی سرور، مشکلات فنی در هاستینگ و تعمیرات سرور باعث ایجاد این ارور می‌شود. اما باید دقت کنید که برای عدم ایجاد تاثیر منفی بر روی سئوی سایتتان باید در بازه زمانی کوتاهی آن را برطرف کنید. چون اگر موتور جستجوگر گوگل مدت طولانی نتواند آن صفحه را بررسی کند، سایت را نامعتبر تشخیص می‌دهد و موجب کاهش رتبه سایت خواهد شد.


اگر خطا به دلیل بار زیادی روی سرور باشد شما باید با ارتقای منابع سرور و استفاده از CDN (سیستم تحویل محتوا) این مشکل را حل و منابع را بهبود ببخشید. در صورتی که درحال تعمیر موقت هستید و این خطا را به صورت دستی ایجاد شده، بهتر است پیغامی برای کاربران قرار دهید و آن‌ها را مطلع کنید.

خطای 401

ارور 401

اگر هنگام استفاده از سایتی که نیاز به ورود به حساب کاربری برای ارائه خدمات دارد، یا به صورت اشتراکی کار می‌کند، با خطای 401 مواجه شدید، به این معناست که یا نام کاربری و رمز را اشتباه وارد کردید، یا اشتراک شما به پایان رسیده است. برای رفع خطا، نام کاربری رمزی که وارد کردید را بررسی کنید تا درست باشد، اگر هم رمز خود را فراموش کردید و اشتباه وارد کرده بودید، اقدام به بازیابی آن کنید. در صورتی که اطلاعات کاربری خود را به درستی وارد کردید ولی مجددا با خطا مواجه شدید اشتراک خود را بررسی و کش را پاک کنید.

خطای 501

استفاده از متدهای HTTP نادرست یا قدیمی موجب می‌شود سرور نتواند درخواست ارسال شده را به درستی تشخیص داده و پردازش کند. در این صورت کاربر با خطای 501 روبه رو خواهد شد. درخواست‌های غیرمعمول یا غیرمعتبر از سمت کلاینت و محدودیت‌های پیاده‌سازی سرور نیز موجب ایجاد این خطا خواهد شد که می‌تواند تاثیر منفی بر سئوی کاربر و تجربه کاربران به دلیل عدم دسترسی به سایت داشته باشد.


به این منظور در صورت بروز این خطا درخواست‌های ارسال شده را بررسی کنید تا در صورت وجود درخواست نادرست و غیر معمول آن را برطرف کنید. همچنین از پروتکل‌ها و متدهای HTTP جدید و بروز برای سرور استفاده کنید. پشتیبانی هاستینگ نیز در برطرف کردن این ارور می‌تواند به شما کمک کند.

خطای 504

ارور 504

اگر مدت زمان پاسخ سرور به درخواست داده شده بیشتر از حد مجازی شود، محتوای صفحه لود نشده و شما با خطای 504 رو به رو خواهید شد. دلیل این خطا به ارتباط دو سرور مربوط است. سرور مبدا پس از ارسال درخواست به سرور مقصد، مدتی منتظر پاسخ خواهد ماند که اگر بیش از حد طولانی شود، خطای 504 بوجود خواهد آمد. همانطور که تاخیر در بارگذاری اطلاعات و محتوای صفحه و مواجهه با این خطا، برای کاربران رخ می‌دهد، موتور جستجوگر گوگل نیز با آن رو به رو می‌شود که ممکن است موجب تاثیر منفی بر شناخت او از میزان بهینه بودن سایتتان شود.

برای رفع این مشکل ارتباط دو سرور به همدیگر را بررسی کنید تا اگر موردی موجب عدم دسترسی به سرور مقصد و ارسال درخواست وجود دارد، آن را برطرف کنید. همچنین سرعت سایت را افزایش و زمان پاسخ دهی سرور مقصد و ارتباط دو سرور با همدیگر را با بهینه سازی کدهای سایت و افزایش منبع‌های سرور را کاهش دهید.

خطای 502

با کلیک و وارد شدن شما به یک صفحه از سایت، سرور مبدا درخواست شما را به سرور مقصد (پشتیبان) ارسال می‌کند و با تایید و پاسخ آن، محتوای درخواستی به شما نشان داده می‌شود. اگر ارتباط این دو سرور قطع شود و درخواست به سرور مقصد نرسد، خطای 502 ظاهر می‌شود. برای بررسی و برطرف کردن این مشکل مدیر سایت باید با پشتیبانی هاستینگ خود ارتباط برقرار کند تا با بررسی دلیل، ارتباط دو سرور را مجددا برقرار کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *